Pescuit la boilies primăvara

Pescuit la boilies primăvara

Sunt sigur că numărul mai mare de ore de lumină a zilei are o influență mult mai mare asupra vieții sălbatice decât condițiile meteo efective din această perioadă. În mod cert crapii devin mult mai activi și eu, în consecință, încep să cam ignor starea vremii pe măsură ce crapii devin din ce în ce mai vioi.

Creșterea numărului de ore de lumină solară înseamnă și o creștere a temperaturii medii a solului și a aerului, temperaturi pe care le resimțim și noi, oamenii. La fel crește și temperatura apei, fapt ce determină încălzirea vietăților cu sânge rece, așa cum sunt și crapii, accelerându-le metabolismul. Acest lucru îi face să umble după „pradă” mai mult decât o făceau în lunile de iarnă când temperatura corpului lor a fost foarte scăzută, lucru ce a determinat și încetinirea mișcărilor lor în general.

In ceea ce privește nada pentru crap pentru primăvară, acestea trebuie să respecte caracteristicile generale ale momelilor pentru apă rece. Cea mai importanta însușire este să aibă un conținut scăzut de uleiuri/grăsimi. Acestea îngreunează digestia crapilor în apă rece. În plus, devin și foarte vâscoase în apă rece, sigilând astfel în interiorul momelilor toate aromele și atractantii care s-ar fi răspândit în apa caldă din timpul verii. Ideal ar mai fi să aibă ca bază bird food (mâncare de păsări) și un conținut scăzut de proteine.

Întotdeauna mi-a plăcut să adaug câteva boiliesuri cu atracţie vizuală foarte puternică în nadă în această perioadă a anului. Nu vreau ca peştii care survolează zona să nu observe nada pe care le-o ofer.

 Am descoperit că o mâna de boiliesuri intens colorate sau boiliesuri sparte și/sau porumbul dulce, pot aduce un plus important de atracţie patului de nadă în această perioadă de “încălzire”. Dar aveţi grijă – nu puneţi prea mult. Tot ceea ce încerc să obțin este un pic mai mult interes din partea crapilor pentru acea zonă, iar apoi să las boiliesurile principale cu care am nădit să îşi facă treaba, odată ce peştii apar în zonă.

Primul aspect la care mă gândesc în partidele reci este : locul de pescuit.

Pe baza informațiilor avute cu privire la apa pe care voi pescui, întotdeauna voi alege o zonă ce prezintă atât adâncimi reduse cât și ridicate.

De ce este important să pescuim pe un loc care să ofere adâncimi variate? În primul rând crapii în această perioadă sunt influențați puternic de vreme.

Pe durata zilei, dacă cerul este senin și avem temperaturi ridicate, tendința crapilor va fi de a căuta zonele cu apă mică. În acele porțiuni crapii vor găsi confort termic și se vor bucura de apa încălzită de razele soarelu

https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/127-carp-boilie-long-life-sweet-pineapple-800g-20mm.html

https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/1570-haldorado-carp-boilie-long-life-triplex-800g-24mm.html

https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/1881-haldorado-carp-boilie-long-life-24mm-cocos-alune-tigrate-800g.html
https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/877-carp-boilie-long-life-spicy-red-liver-800g-20mm.html

https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/129-carp-boilie-long-life-black-squid-800g-20mm.html

https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/131-carp-boilie-long-life-big-fish-800g-20mm.html

https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/130-carp-boilie-long-life-fermentx-800g-20mm.html

    Leave a Reply