Diferența între boiliesurile fishmeal și boiliesurile birdfood

Diferența între boiliesurile fishmeal și boiliesurile birdfood

Dacă în urmă cu 4-6 ani boiliesurile birdfood aproape că nu existau, în prezent au un cuvânt greu de spus, fiind din ce în ce mai folosite de pescari.

Concepția pescarilor pe acea vreme era că boiliesurile fishmeal fiind mai calitative dar și mai scumpe sunt superioare birdfoodurilor.  

Ei bine, adevărul este undeva la mijloc. Peștii preferă nu doar boiliesurile cu făinuri de pește (fishmealurile) ci și boiliesurile ce conțin carbohidrați (birdfoodurile).

Asemeni oamenilor, crapii au nevoie de o dietă echilibrată. Nici noi, dacă ne gândim bine, nu putem mâncă doar fripturi încontinuu, corect?

Boiliesurile fishmeal au o valoare nutritivă superioară boiliesurilor birdfood. Făinurile de pește oferă crapilor o masă consistentă pe care o elimină rapid. Adesea, am prins crapi ce eliminau boiliesurile cu care s-au hrănit pe salteaua de primire.

Practic, cum lucrează fishmealul? Boiliesurile fishmeal nu sunt menite să sature crapii ci să fie eliminate rapid din organism. Acest lucru îi creează crapului o stare de foame continuă, ținându-l un timp îndelungat pe patul de nadă.

De aceea, boiliesurile fishmeal sunt în continuare alegerea numărul 1 a pescarilor în ce privește concursurile de pescuit sportiv la crap. Faptul că se pot prinde cantități însemnate cu aceste boiliesuri determină în continuare pescarii să le folosească pe scară largă.

Dacă fishmeal în traducere înseamnă făină de pește, birdfood reprezintă mâncare de păsări. Din denumire reiese că boiliesurile birdfood sunt așadar alcătuite din făinuri de cereale destinate deopotrivă păsărilor cât și peștilor.

Baza boiliesurilor birdfood sunt așadar cerealele pline de carbohidrați. Spre deosebire de fishmeal sunt boiliesuri asimilate de crapi mai greu și nu produc acel efect de purgație rapidă.

Practic, dacă un crap ar mânca doar boiliesuri fishmeal pe tot parcursul anului, nu ar lua deloc în greutate, ba din contră ar putea slăbi.

Aceasta este o problemă pe care am observat-o pe unele bălți nefurajate, în care crapii au fost hrăniți doar cu nada oferită de pescari. Cum aceasta a fost majoritară pe bază de făină de pește, completată cu faptul că nu a existat suficientă hrană naturală, crapii au pierdut din greutate.

Repet, crapii precum oamenii au nevoie de carbohidrați. De ce uneori apar partide în care se prinde extraordinar la porumb și alte cereale pe lacuri pescuite intensiv cu boiliesuri fishmeal? Răspunsul este simplu, crapul caută carbohidrații în anumite momente.

https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/137-carp-boilie-big-wafters-black-squid-70g-24mm.html
https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/141-carp-boilie-big-wafters-sweet-pineapple-70g-24mm.html
https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/140-carp-boilie-big-wafters-big-fish-70g-24mm.html
https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/139-carp-boilie-big-wafters-fermentx-70g-24mm.html
https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/881-carp-boilie-big-wafters-spicy-red-liver-70g-24mm.html
https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/1115-carp-boilie-big-wafters-blue-fusion-70g-24mm.html
https://www.magazin-ettafishing.ro/boilies/1573-haldorado-carp-boilie-big-wafters-triplex-70g-24mm.html

    Leave a Reply